Latinalainen Johanneksen ilmestys

Vanhin säilynyt versio tästä latinan kielellä kirjoitetusta ilmestyskirjasta on vuodelta 950, teoksessa "De ortu et Tempore Antichristi". Muuten tekstistä on useita eri käsikirjoituksia samoilta ajoilta, esim. BL.MS.Royal.17Bxvii, f.97r-98v 1300-luvulta. Suomennettu 15.10.2018.

Johannes, se evankelista, kysyi Herralta maailman lopusta. Herra vastasi, "aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi" (Joel 2:31) ja "veri putoaa puista ja kivet ääntelevät; kansat ovat ahdingossa" (4Esra 5:5). Antikristus, joka on paholainen, tulee ottamaan vallan ja tekemään suuria ihmeitä ja merkkejä ihmisten keskuudessa.

Ja Johannes sanoi Herralle, "Herra, millainen hän on, niin että ne, jotka näkevät hänet, eivät uskoisi häneen?" Kristus sanoi, "hän syntyy maksulliselle naiselle Daanin heimosta, Israelissa. hänen ruumiinsa pituus on 600 kyynärää ja sen leveys 400 kyynärää. Ja hänellä on otsassaan yksi silmä, päässään yksi korva, ja hänen alahuulensa valuu leukaan. hänellä ei ole ylähampaita eikä polvia, hänen jalkapohjansa ovat pyöreät kuin vaunun pyörät. Hänen vasemmassa kyljessään näkyy yksi kylkiluu niin, etteivät muut näy. Hänen päänsä hiukset ovat mustat ja kamalat. Hänen sieraimistaan lähtee kolminkertainen henkäys, kuin tulikiven liekki, joka tavoittelee ylös taivaisiin. Hän kasvaa Korazinissa, sen jälkeen hän on asuva Beth-Saidassa muutamia päiviä.

Kukaan ei pysty kätkemään itseään häneltä. Kaikki ne, jotka hän itse tappaa, ja jotka kuolevat nälästä tai janosta hänen valtansa aikana, ovat Jumalan valittuja. Ja jokaisen, joka uskoo häneen, hän tulee merkitsemään otsaan yhdellä merkillä, eikä kukaan voi pyyhkiä pois tuota laitetta. Hän nostaa kuolleista sellaisia, jotka näyttelevät kuollutta, hän laittaa virtoja muuttamaan suuntaansa, hän nostaa puut juurineen irti ja kääntää oksat maahan ja juuret korkeuksiin, ja hän saa ne kukoistamaan pirullisilla taidoillaan. Ja hän eksyttää monet.

Sinä päivänä kun hän syntyy, kaikki, jotka asuttavat maan neljää äärtä, ymmärtävät, että hän on syntynyt, niinkuin todistaa se kirjoitus, joka sanoo, "silloin jokaisessa talossa kuolleen ruumis on oleva merkkinä". Siihen aikaan isä tappaa pojan, ja poika tappaa isän, ja veli veljensä, eikä mistään löydy uskollista ihmistä. Naiset paljastavat kuukautisvaatteensa, eivätkä kätke itseään miehiltä. Kirkkoja tuhotaan, papit valittavat, kansa ei ajattele sitä, mikä on pyhää eivätkä niitä paikkoja, joihin pyhien ruumiit on laitettu lepoon. He palvovat saastaisia epäjumalia, kuten pakanat ja saraseenit. Kansa nousee kansaa vastaan ja kuningaskunta kuningaskuntaa vastaan, monissa paikoissa on oleva suuria maanjäristyksiä, vitsauksia ja nälänhätää, ja tähtiä putoaa maan päälle. Virrat ja kaikki ne vedet, jotka ovat taivaan alla, muuttuvat vereksi.

Hänen valtansa aikana häntä vastaan sotivat Eenok ja Elia, jotka nyt ovat surullisina paratiisissa, koska he saavat odottaa siellä kuolemaansa. Ja se antikristus tappaa heidät. He makaavat kuolleina kadulla kolme päivää ja kolme yötä. Neljäntenä päivänä he nousevat ikuiseen elämään. Seuraavana päivänä, joka on se viimeinen päivä, Jumala, Kaikkivaltias, joka tahtoo, että jokainen pelastuisi, lähettää enkelinsä, Mikaelin, joka pitää kädessään terävää pyhän hengen miekkaa, ja hän tappaa hänet ja halkaisee hänet keskeltä kahtia, ylhäältä alas, ettei koko maailma tuhoutuisi, vaan se uudistuisi entistä paremmaksi. Näin maailman täyttymykseen on menevä kolme vuotta ja kuusi kuukautta.

Näiden ahdistusten jälkeen taivaassa ja maassa on oleva suuri hiljaisuus neljäkymmentä päivää ja yötä. Mikään luotu ei pidä ääntä, eikä mitään kuulu. Ja enkelit tulevat maan neljästä äärestä ja huutavat kolmesti, "nouskaa! Nouskaa! Nouskaa!" – ja kaikki ne, jotka ovat kuolleet, Adamista siihen päivään saakka, nousevat 30-vuotiaan muodossa; ne, jotka tuli on polttanut maan päällä, eläimet syöneet tai meri saartanut."