Takasin alkuun

Paavalin kirje Laodikealaisille

Useat kirjoitukset mainitsevat, että tämä teksti on väärennös, jolla on yritetty korvata Kolossalaiskirjeessä mainittu kadonnut kirje. Tämä voi ollakin väärennös, joka tapauksessa suomennos on tässä. Alkuperäinen teksti on ollut latinaa, josta se oli käännetty englanniksi kirjaan ’The Apocryphal New Testament’.

 1. Paavali, apostoli ei ihmisistä eikä ihmisten kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen, veljille jotka ovat Laodikeassa.
 2. Ilo olkoon teille ja rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta.
 3. Minä kiitän Kristusta kaikissa rukouksissani, että te jatkatte hänessä ja pysytte hänen teoissaan, odottaen lupausta tuomion päivänä.
 4. Eivätkä joidenkin turhat puheet saa teistä valtaa, niin että ne kääntäisivät teidät pois evankeliumin totuudesta, jota olen saarnannut.
 5. Ja nyt Jumala tulee aiheuttamaan sen, että ne jotka ovat kanssani, tulevat jatkamaan palvellakseen evankeliumin totuuden lisääntymistä ja täydellistämään hyvyyttä, ja pelastuksen työtä, jopa ikuista elämää.
 6. Ja nyt kaikki ihmiset ovat nähneet siteeni, joissa minä kärsin Kristuksessa, joissa minä riemuitsen ja olen iloinen.
 7. Ja minulle tämä on iankaikkista pelastusta varten, jonka ovat myös tuoneet lähemmäksi teidän rukouksenne, ja Pyhä Henki, joko elämän tai kuoleman kautta.
 8. Sillä todellakin minulle elämä on Kristuksessa, ja kuolema on ilo.
 9. Ja myös hänen armonsa tulee tekemään teissä työtä niin, että teillä olisi sama rakkaus ja olisitte yhtä mieltä.
 10. Siksi, rakkaani, kuten olette kuulleet läsnäollessani, pitäkää lujasti kiinni ja työskennelkää Jumalaa peläten, ja se tulee olemaan teille ikuiseksi elämäksi.
 11. Sillä se on Jumala, joka tekee työtään teissä.
 12. Ja tehkää ilman myöhempiä lisäyksiä kaikki, mitä teettekin.
 13. Ja loput teistä, rakkaani, iloitkaa Kristuksessa, ja varokaa niitä jotka ovat saastaisia rahan himossa.
 14. Tulkoon kaikki anomuksenne avoimina Jumalan eteen, ja pysykää lujasti Kristuksen mielessä.
 15. Ja jos jotkut asiat ovat moitteettomia ja todellisia ja selviä ja oikeita, tehkää ne.
 16. Ja mitä olette kuulleet ja saavuttaneet, säilyttäkää lujasti sydämissänne.
 17. Ja rauha olkoon teillä.
 18. Pyhät tervehtivät teitä.
 19. Herran Jeesuksen ilo olkoon henkenne kanssa.
 20. Ja luettakaa tämä kirje myös kolossalaisille, ja lukekaa kolossalaisten kirje.

Jakeen 18 ’pyhät’ liittyy roomalaiskirjeeseen, jossa myös Rooman kristittyjä kutsutaan pyhiksi. Tässä lisäksi pieni, tähän mennessä ainoa tiedetty, katkelma Paavalin kirjeestä Aleksandrialaisille:

’Veljet, me jotka olemme Herran voiman alaisia, meidän tulisi pitää Jumalan käsky. Ne jotka pitävät Herran määräykset, niillä on ikuinen elämä, ja ne jotka kieltävät hänen käskynsä, raunioittavat itsensä ja siten saavat toisen kuoleman. Herran määräys on tämä: Älä vanno väärin, älä varasta, älä tee aviorikosta, älä todista väärin, älä ota lahjoja totuutta vastaan äläkä vallan vuoksi. Jolla on valta ja kieltää totuuden, hänet kielletään Jumalan valtakunnasta ja poljetaan alas helvettiin, josta hän ei enää nouse. Kuinka lankeammekaan helposti kiusauksiin ja olemme petollisia, synnin työntekijät! Me emme kadu päivittäin vaan päivittäin teemme syntiä synnin päälle. Että te tietäisitte tämän, rakkaat veljeni, meidän tekomme ovat kirjoitetut tähän kirjaan: se tulee olemaan todistukseksi meitä vastaan tuomion päivänä. Siellä ei ole todistajia eikä tovereita, eikä tuomiota anneta lahjoilla; sillä ei ole mitään parempaa kuin usko, totuus, siveys, paasto ja almujen antaminen, jotka poistavat kaikki syntimme. Ja mitä et halua itsellesi tehtävän, älä tee sitä toisellekaan. Suuntaa itsesi kohti Jumalan valtakuntaa ja tulet saamaan kruunun joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.’